Bariere orizontale injectare fără presiune - Sistemul KÖSTER Crisin 76

Ascensiunea umezelii în capilaritate este printre cele mai frecvente cauze a deteriorării zidurilor de cărămidă. Aceste daune sunt clar indicate de exfolierea tencuielii, deteriorarea rosturilor şi a cărămizilor şi de asemenea prin eflorescenţe de săruri şi creşterea algelor. Stricăciunile cauzate de migrarea umezelii (infiltraţii) pot fi evitate prin instalarea unei bariere orizontale.

Cel mai simplu şi mai eficient sistem KÖSTER de instalare a unei bariere orizontale în pereţii deja construiţi este Sistemul KÖSTER de absorbţie în unghi cu materialul KÖSTER Crisin®76. KÖSTER Crisin®76 este o raşină fină foarte fluidă, care pătrunde în cele mai mici capilarităţi ale materialului clădirii, opreşte definitiv acţiunea capilarităţii şi are efect de hidrofobizare.

Se forează găuri distanţate regulat în funcţie de grosimea peretelui. Răşina KÖSTER Crisin®76 se injectează fără presiune în zid cu ajutorul sistemului KÖSTER Unghi de Absorbţie şi KÖSTER Tijă pentru capilaritate care acţionează ca un fitil. Sistemul de injecţie fără presiune foloseşte aceeaşi acţiune a capilarităţii care este cauza ridicării umidităţii. Astfel, ascensiunea umezelii, este stopată cu ajutorul uneia din cauzele sale. Marele avantaj al KÖSTER Tijă capilară este că nu iroseşte material în crăpături şi goluri. Se v-a elibera material numai acolo unde tija atinge peretele forajelor.

În unele cazuri, cum ar fi pereţii mai puţin umezi, sigilantul lichid KÖSTER Mautrol poate fi, de asemenea aplicat. Înainte de aplicare, trebuie efectuată o analiză a conţinutului de umiditate şi săruri.

În cazurile în care infiltraţiile cauzează stricăciuni, tencuiala veche trebuie să fie îndepărtată de pe perete. După instalarea barierei orizontale, este necesară aplicarea unui Mortar de Restaurare KÖSTER. Mortarul de Restaurare (macroporos) KÖSTER permite zidariei să se usuce fără a se deteriora. Mortarele de restaurare KÖSTER sunt deschise la difuzia vaporilor de apă şi sunt hidrofobe. Sărurile minerale rămase în perete sunt absorbite de Mortarul de Restaurare KÖSTER, astfel încât sărurile nu vor înflori pe suprafaţă, şi nu vor produce daune tencuielii, respectiv vopselei.

Mortarele de Reparaţie KÖSTER sunt disponibile în diferite variante (gri, albă, rapidă şi uşoară). Mortarul alb de Restaurare 2 KÖSTER este adesea folosit la clădirile mai vechi, fără o vopsire ulterioară. Masa fină de şpaclu KÖSTER creează o suprafaţă foarte netedă şi poate fi aplicată atunci când se doreşte atingerea unui înalt grad de finisare. Mortarul de reparaţie KÖSTER poate fi vopsit numai cu vopsea deschisă la difuzia vaporilor de apă, cum ar fi Vopsea albă Siliconată KÖSTER sau KÖSTER MF1.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America