Protectia betonului barajelor si deversoarelor

1 Substrat

2 Amorsa
KÖSTER Polysil TG 500
3 Strat de hidroizolare
KÖSTER NB 1 Grey - NB 1 Gri
4 Protectia suprafetei
KÖSTER Repair Mortar R4 - Mortar reparații R4

Protectia betonului barajelor si deversoarelor
Structurile masive hidrotehnice, cum ar fi barajele si deversoarele, sunt in mod constant supuse unor solicitari mecanice ridicate din cauza curentilor puternici de apa, care pot provoca daune elementelor din beton. Prin urmare, suprafetele de beton trebuie protejate pentru a reduce coroziunea betonului de acoperire a armaturilor si pentru a evita patrunderea apei in structura care ar putea declansa coroziunea barelor de armatura si o ulterioara carbonatare.
Inainte de a instala un sistem de hidroizolatie si protectie, suprafetele din beton trebuie curatate si pregatite corespunzator. Fisurile din beton trebui tratate in mod corespunzator cu o rasina de injectie KÖSTER. Apoi, suprafata este amorsata cu KÖSTER Polysil TG 500, amorsa ce are proprietatea de a penetra profund substratul.
Canalele de apa si rezervoarele pot fi impermeabilizate in siguranta cu KÖSTER NB 1 Grey, hidroizolatie minerala cu agenti de cristalizare. KÖSTER NB 1 Grey are o rezistenta excelenta la presiune si abraziune, precum si rezistenta la agenti chimici si la sulfati. Este de asemena aprobat de autoritatile de constructie si este testat conform normelor privind apa potabila.
Protectia si repararea betonului se efectueaza cu mortarul de reparatii pentru beton clasa R4 KÖSTER Repair Mortar R4. Materialul a fost testat si aprobat conform EN 1504-3 si se distinge prin rezistenta chimica si mecanica ridicata. KÖSTER Repair Mortar R4 este potrivit pentru repararea si restaurarea a betonului, relevante din punct de vedere static, putand fi aplicat intr-o grosime a stratului de pana la 50 mm, oferind un strat remarcabil de protectie pentru beton.
Respectati intotdeauna instructiunile din fisa tehnica a materialelor.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America