Hidroizolarea tunelurilor construite prin forare

Metoda hidroizolării tunelurilor cu produse KÖSTER se bazează pe o combinaţie dintre o hidroizolare negativă şi un compus lichid de hidroizolare ce are şi calitatea de a acoperi fisurile. În straturile de hidroizolare nu pot fi infiltraţii, iar apa nu se va putea muta lateral, ca în cazul membranelor. Sistemul nu necesită drenare. Nici o apă din straturile de sol nu este drenată, în consecinţă, apele freatice nu vor fi afectate.

Acest sistem se potriveşte tunelurilor construite cu tehnici constructive închise. Fluxurile de apă sunt oprite prin injectarea KÖSTER KB-Pur IN 1 şi ulterior se va injecta răşina poliuretanică elastică KÖSTER KB-Pur IN 2 pentru o sigilare permanentă. Micile scurgeri (infiltraţii active), ori pereţi întregi ce au fost penetraţi de apă, pot fi impermeabilizaţi cu KÖSTER KD 2 Blitz Powder. Pentru a impermeabiliza întreaga suprafaţă pe partea negativă KÖSTER NB 1 Gri se aplică pe suptafaţa uscată şi portantă. După întărirea KÖSTER NB 1 Gri, stratul ce poate acoperi fisurile, KÖSTER CFR 1 se poate aplica pe substratul acum hidroizolat şi uscat. În final, sistemul va fi acoperit cu un alt strat de beton. Această hidroizolaţie va fi intercalată între cele două straturi de beton.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America