Construcția Tunelurilor tip Tub

Tunelurile formate din elemente de tub ce sunt sapate cu ajutorul scutului pentru tuneluri ori utilajelor de gaurire Tip TBM (Tunnel Boring Machine) reprezinta cea mai avansata metoda folosita la construirea tunelelor, Oricum, in ciuda armarii puternice, fisurile pot sa apara pe suprafata betonului datorita presiunii inalte din eforturi hidraulice aplicate elementelor de tub. Pentru a preveni deteriorarile cauzate de umiditatea formata in urma infiltrarii apei si a corozului armarii, aceste fisuri sunt etansate cu metode standard de injectare. Avand in vedere ca fisurile pot fi considerate statice, se pot utiliza materiale pentru umplere cat si pentru manolitizarea lor structurala.
Alta problema comuna aparuta la constructia tunelurilor este cedarea partiala hidroizolatiei aplicate pe exterior ce are ca efect apariti infiltratiilor prin rosturile dintre elementele de tub. Adesea injectiile de tip "cortina" in spatele elementului de tub este metoda aleasa pentru reparatie. O retea de gauri sunt forate prin elementul de tub si sunt injectate cu gel de injectie. Materialul injectat solidifica straturile adiacente de pamant si astfel se hidroizoleaza elementul de constructie pe spatele acestuia. 


Respectati intotdeauna instructiunile din fisa tehnica a materialelor.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America