Hidroizolarea rezervoarelor de apa (potabila) cu membrane TPO

Hidroizolarea structurilor de depozitare a apei potabile si rezervorelor nu este necesar sa ramana etans pentru multi ani, dar trebuie totodata sa indeplineasca toate cerintele sanitare. Koster TPO Aqua este o membrana omogena din Termoplastic Polyolefina pentru elementele in contact cu apa potabila. Koster TPO Aqua indeplineste cerintele specifice de igiena pentru contactul cu apa potabila conform Normei Germane DVGW W 270 si a ghidului KTW.
Aceasta membrana este asigurata mecanic ceea ce duce la necesitatea unei pregatiri usoare a suprafetei strat suport. Suprafata trebuie sa fie cat de neteda posibil, lipsita de muchii ascutite, goluri si alte defectiuni ce pot duce la deteriorarea mecanica a membranei. Muchiile trebuiesc rotunjite iar colturile interioare si golurile umplute si netezite cu Koster Repair Mortar.
Cand stratul suport este pamantul, acesta trebuie excavat pana la intalnirea unui substrat solid ce va fi necesar a fi compactat mecanic. La colturile interioare la beton, zidarie sau alte substraturi minerale la structuri, va fi necesara instalarea unei scafe din Koster Mortar de Reparatii Plus, de asemeni si la coltul interior format intre pereti si podea,scafare ce va fi facuta cu cca 24 ore inaintea aplicarii membranei. Pentru o protectie suplimentara a membranei, un material geotextil (cu o greutate specifica de aproximativ 500 g/ m²) poate fi instalat pe fundul rezervorului inaintea instalarii Koster TPO Aqua.
Zonele petrecute sunt sudate cu aer fierbinte , ceea ce creaza o conectare omogena si de lunga durata.
Pentru suprafete intinse, se poate utiliza utilajul automat de sudura cu aer fierbinte Leister Automatic Welder V1. Detaliile si zonele mai greu accesibile vor fi sudate cu Leister Hot-Air Hand Tool cu duza de 40 mm.
Detaliile precum terminatiile, penetrarile de fiere si conducte, si scurgeri sunt specifice fiecarei lucrari in parte si trebuie tratate cu atentie. Intotdeauna consultati documentatia Tehnica pentru detalii suplimentare 

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America