Hidroizolarea exterioară a subsolului cu sisteme pe bază de bitum

Utilizarea produselor bituminoase aparţine soluţiilor standard pentru impermeabilizarea părţii superioare a subsolurilor. Sistemele sunt aplicate sub formă de pastă şi prin urmare sunt fară îmbinări. Acestea sunt sigure, uşor de folosit şi au capacitatea de acoperire a fisurilor. Pe suprafeţele minerale curate, solide fără ipsos KÖSTER Polysil TG 500 este aplicat ca amorsă. Acesta imobilizează sărurile prezente în substrat solidificându-l. Când se pregăteşte hidrofobizarea peste acoperirile bituminoase vechi, trebuie folosită amorsa bituminoasă KÖSTER.

Trecerile ţevilor şi cablurilor sunt sigilate cu chitul permanent din material plastic KÖSTER KB-Flex 200 şi protejate de un strat de KÖSTER KB-Fix 5. Alternativ, aceste zone pot fi conectate cu un şnur din materialul hidroizolant ce se poate aplica în strat gros sau se montează cu flanşe.

Pentru protecţia împotriva infiltrării apei în spatele conexiunilor inferioare a impermeabilizării, mai întâi este aplicat KÖSTER NB 1 Gri mixat cu KÖSTER NB 1 Flex. Pentru a preveni apariţia fisurilor în hidroizolaţie, se aplică scafe la intersecţia perete/podea.

Hidroizolaţia propriu-zisă este realizată folosind două straturi de KÖSTER Deuxan 2C aplicate cu fierul de glet. KÖSTER Deuxan Professional poate fi aplicat prin pulverizare. Pentru o mai mare uşurinţă în aplicarea manuală, folosiţi KÖSTER Bikuthan 1C sau 2C. Folosirea plasei de sticlă KÖSTER este recomandată atât la toate materialele aplicate în strat gros, cât şi în toate aplicaţiile. Acest lucru permite un control mai bun al grosimii stratului de acoperire şi absoarbe în condiţii de siguranţă mişcările clădirii.

Înainte de acoperirea/finisarea la exterior, izolaţia trebuie protejată împotriva daunelor mecanice cu KÖSTER SD Folie de Protecţie şi Drenaj.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America