Injectii de tip cortina pe verticala si orizontala

Hidroizolarea ulterioara a elementelor constructiei ce nu mai sunt accesibile din cauza constructiilor vecine sau a altor factori (precum: tunele, garaje subterane, puturi de lift sau grinzi de fundare) este uzual facuta prin tehnologia denumita injectii de tip cortina. Schita de mai sus reprezinta un put de lift ce este hidroizolat ulterior prin injectii de tip cortina orizontale (sub radier) si prin injectii de tip cortina verticale (prin pereti).

Trebuie injectat prin forarea elementului un caroiaj, o retea de packere de impact dispuse pe suprafata ce urmeaza a fi tratata. Gelul de injectie G4 Koster va fi injectat in mai multe etape prin gaurile forate cu scopul crearii unor sfere din material pe partea pozitiva a zidului, sfere ce se vor atinge tangential si vor forma un strat ce va separa elementul de constructie de umiditatea din sol. Pentru aceasta aplicatie specifica Gelul de Injectie G 4 Koster a primit aprobarea generala pentru a fi utilizat de la Institutul German pentru Inginerie Structurala. 

Hidroizolarea de tip cortina a elementelor constructive din caramida cu goluri (eficienta) , caramizi cu goluri diverse, BCA sau constructii cu ziduri duble necesita folosirea unor packere de impact speciale. Aceste lancii pentru injectare, cunoscute ca packere de injectare foarte lungi, pot trece peste cavitatile din pereti si vor elibera materialul de injectare in solul dinafara elementului de constructie injectat.

Intotdeauna consultati specificatiile din Fisele Tehnice.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America