Injectarea zidariei pentru impermeabilizarea in masa a acesteia

Injectarea zidariei verticale (cunoscuta si ca injectarea suprafetei) este o metoda standard pentru hidroizolarea ulterioara a elementelor construite din caramida plina in cazul in care excavarea exterioara nu este economica sau este imposibila. Gaurile se foreaza orizontal pe interiorul elementului constructiv si in unghi la contactul pereti-pardoseala si la colturile interioare ale peretilor. Adancimea gaurilor este data de grosimea zidului si poate fi intre 50% si 90 % din grosimea zidului. Gaurile vor trebui date astfel incat cel putin un rost dintre caramizi sa fie cuprins. Gaurile sunt date intr-o retea orizontala si verticala cu fiecare al doilea rand defazat fata de primul. Spatiul dintre packere este determinat de tipul de zidarie tratat. Diametrul gaurilor forate depinde de tipul de packere ales pentru aceasta aplicatie.


Superpackerele Koster sunt introduse in gaurile forate. In majoritatea cazurilor este necesar sa instalati o bariera de injectie pentru a preintampina scurgerile accidentale necontrolate. In cazul zidariei expuse unde aspectul (textura caramizii) se doreste a fi conservata ( precum boltile cladirilor istorice), mortarul Koster Mortar de Rparatii NC poate fi folosit pentru reparatii si rostuiri unde este necesar fara a altera semnificativ aspectul zidariei in locul instalarii unei bariere de injectie completa.

 

Gelul acrilic Koster G 4 va fi injectat in mai multe etape pana la formarea de presiune. Dupa terminarea injectarilor , gaurile packerelor vor fi umplute cu mortarul rapid Koster KB Fix 5. Pentru o suprafata decorativa si cu un aspect functional se pot aplica mortarele Koster Mortar de Restaurare peste bariera de injectie  - Koster Injection Barrier. 


Intotdeauna consultati specificatiile din Fisele Tehnice.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America