Hidroizolarea interioară a subsolulului pentru cazul solului umed şi a apei cu sau fără presiune

Hidroizolările retroactive în clădirile existente, pot fi realizate cu ajutorul sistemelor de hidroizolaţie minerale. Acestea au caracteristici excelente de aderare la suprafeţele minerale, şi de asemenea, nu se vor desprinde de pe substraturile ude sau umede.

Materialul este aplicat pe suprafeţele portante şi solide ce nu prezintă urme de materiale ce ar putea impiedica aderenţa. Straturile vechi de tencuială trebuie să fie eliminate, rosturile scoase la vedere şi mizeria îndepărtată. Ca amorsă, este folosit KÖSTER Polysil TG 500. Acesta întăreşte stratul suport şi reduce mobilitatea sărurilor minerale. Repararea zidăriei şi instalarea unei scafe pe rostul pardosealăperete se face cu mortar de reparaţie KÖSTER Plus.

KÖSTER NB 1 Gri este folosit ca strat de impermeabilizare. Pentru o aplicare rapidă folosiţi KÖSTER NB 1 “Rapid”. Pentru a întări materialul, se pulverizează KÖSTER Polysil TG 500 pe suprafaţa şlamului. Pentru a obţine o suprafaţă mai deschisă la culoare, folosiţi KÖSTER NB 2 Alb pentru stratul final.

Trecerile de ţevi sunt ermetizate folosind KÖSTER KBFlex 200 şi etanşate cu KÖSTER KB-Fix 5.

În cazul deteriorărilor pereţilor subsolului, cauzate de umezeală, în general se aplică KÖSTER Mortar de restaurare. KÖSTER Tencuială de restaurare (macroporoasă) este special concepută pentru repararea zidăriilor cu un conţinut ridicat de sare şi umezeală. KÖSTER Tencuială de restaurare ajută la uscarea peretelui şi absorbţia sărurilor rămase. Aceasta nu conţine var sau ipos, este deschisă la difuzia vaporilor de apă, “peretele respiră”, şi creează în cameră un climat sănătos şi confortabil.

Înaintea aplicării stratului principal de tencuială, se aplică un “strop” realizat din KÖSTER Mortar de restaurare amestecat cu KÖSTER SB Emulsie de lipire, pentru a oferi o suprafaţă mai mare şi pentru o mai bună aderenţă a straturilor. KÖSTER Mortar de restaurare este disponibil în mai multe variante (gri, alb, rapid şi uşor). KÖSTER Mortar de restaurare  Alb este adesea folosit la clădirile vechi, fără vopsiri ulterioare. KÖSTER Masa de şpaclu creează o suprafaţă foarte netedă şi poate fi aplicată atunci când se doreşte atingerea anumitor obiective arhitecturale. KÖSTER Mortar de restaurare poate fi vopsit doar cu vopsea care să permită respiraţia substratului (deschisă la difuzia vaporilor de apă) ca de exemplu KÖSTER Vopsea albă pe bază de silicon sau KÖSTER MF1.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America