Subsolurile umede nu pot fi utilizate în totalitate şi pot pune în pericol integritatea clădirii. Noi oferim diferite metode pentru realizarea unor subsoluri permanent impermeabile: din exterior cu materiale hidroizolante pe bază de polimeri modificaţi în strat gros, material mineral de etanşare sau membrane hidroizolante auto-adezive, aplicate la rece - prin care întreaga zonă exterioară a peretelui este tratată şi, astfel, protejată de pătrunderea apei. În cazurile de reparaţii, impermeabilizarea externă poate fi realizată chiar şi din interiorul subsolului. Această metodă se numeşte “ injecţie cortină”.

Arată referinţe

Hidroizolarea exterioară a subsolului cu sisteme pe bază de bitum

Utilizarea produselor bituminoase aparţine soluţiilor standard pentru impermeabilizarea părţii superioare a subsolurilor. Sistemele sunt aplicate sub formă de pastă şi prin urmare sunt fară îmbinări. Acestea sunt sigure, uşor de folosit şi au capacitatea de acoperire a fisurilor. Pe suprafeţele minerale curate, solide fără ipsos KÖSTER Polysil TG 500 este aplicat ca amorsă. Acesta imobilizează sărurile prezente în substrat solidificându-l. Când se pregăteşte hidrofobizarea peste acoperirile bituminoase vechi, trebuie folosită amorsa bituminoasă KÖSTER.

Trecerile ţevilor şi cablurilor sunt sigilate cu chitul permanent din material plastic KÖSTER KB-Flex 200 şi protejate de un strat de KÖSTER KB-Fix 5. Alternativ, aceste zone pot fi conectate cu un şnur din materialul hidroizolant ce se poate aplica în strat gros sau se montează cu flanşe.

Pentru protecţia împotriva infiltrării apei în spatele conexiunilor inferioare a impermeabilizării, mai întâi este aplicat KÖSTER NB 1 Gri mixat cu KÖSTER NB 1 Flex. Pentru a preveni apariţia fisurilor în hidroizolaţie, se aplică scafe la intersecţia perete/podea.

Hidroizolaţia propriu-zisă este realizată folosind două straturi de KÖSTER Deuxan 2C aplicate cu fierul de glet. KÖSTER Deuxan Professional poate fi aplicat prin pulverizare. Pentru o mai mare uşurinţă în aplicarea manuală, folosiţi KÖSTER Bikuthan 1C sau 2C. Folosirea plasei de sticlă KÖSTER este recomandată atât la toate materialele aplicate în strat gros, cât şi în toate aplicaţiile. Acest lucru permite un control mai bun al grosimii stratului de acoperire şi absoarbe în condiţii de siguranţă mişcările clădirii.

Înainte de acoperirea/finisarea la exterior, izolaţia trebuie protejată împotriva daunelor mecanice cu KÖSTER SD Folie de Protecţie şi Drenaj.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Hidroizolarea exterioară a subsolului cu sisteme minerale

Şlamurile minerale de etanşare sunt nişte sisteme de impermeabilizare robuste cu o aderenţă foarte bună la suprafeţele minerale. Ele nu sunt afectate de umezeala suprafeţei şi se integrează perfect în structura clădirii devenind parte a acestei structuri. Şlamurile minerale sunt ca o pastă aplicându-se perfect pe elementele clădirii, ce urmează a deveni impermeabile. Acestea sunt sigure şi uşor de aplicat şi pot fi instalate ca sisteme rigide sau sisteme pentru acoperirea fisurilor (elastice).

Pe substraturile minerale fără ipsos, curate, portante este aplicat ca amorsă KÖSTER Polysil TG 500. Acesta imobilizează sărurile prezente în substrat solidificându- l.

Spaţiile rămase în jurul ţevilor sunt hidroizolate folosind KÖSTER KB-Flex 200 şi sigilate cu KÖSTER KB-Fix 5. Alternativ, aceste zone sunt ataşate hidroizolaţiei folosind furtune şi flanşe adecvate.

Hidroizolaţia propriu-zisă este realizată folosind KÖSTER NB Elastic Gri sau KÖSTER NB Elastic Alb în două straturi. Aplicarea produsului KÖSTER Flex Fabric este recomandat să fie făcută între cele două straturi de impermeabilizare pentru realizarea unui strat hidroizolant cu caracteristici vâsco-plastice. În special în zonele cu pericol de infiltraţii din spatele hidroizolaţiei, cum ar fi rosturile dintre perete şi podea, trebuie tratat stratul suport cu KÖSTER NB 1 Gri amestecat cu KÖSTER NB 1 Flex. Pentru a evita tensiunile în hidroizolarea elastică, trebuie făcute scafe din mortar de reparaţie KÖSTER în colţurile interioare.

Înainte de acoperirea/umplerea cu pământ, la exterior izolaţia trebuie protejată împotriva daunelor mecanice prin instalarea KÖSTER SD Folie de Protecţie şi Drenaj.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Hidroizolarea exterioară a subsolului cu membrane hidroizolante autoadezive aplicate la rece

Rapid, curat şi uşor: Hidroizolarea exterioară a subsolului cu KÖSTER KSK membrane hidroizolante auto-adezive aplicate la rece. Nu există timp de uscare, ermetizare imediată cu un control strict al consumului. Aplicaţi un strat de amorsă KÖSTER KBE Liquid Film pe substraturile portante şi curate. La temperaturile de pâna la –10 °C se utilizează amorsa fără apă, KÖSTER KSK SP. Penetrările ţevilor sunt izolate folosind flanşe din membrana KÖSTER KSK tăiate la diferite dimensiuni. În zonele cu risc crescut de infiltraţii ce vin din spatele hidroizolaţiei, cum ar fi rosturile perete/podea, pregătirea stratului suport se face prin aplicarea unui strat de KÖSTER NB 1 Gri amestecat cu KÖSTER NB 1 Flex. Pentru a evita posibilele tensiuni ce pot apărea la hidroizolaţiile elastice, colţurile interioare trebuie scafate cu mortar de reparaţie KÖSTER.

Hidroizolaţia propriu-zisă este realizată folosind KÖSTER KSK SY 15. Acesta se aplică în strat continuu pe suprafaţă. Membranele sunt suprapuse pe o suprafaţă de 10 cm. Colţurile şi conexiunile sunt realizate în conformitate cu instrucţiunile de pe ambalaj şi Fişa Tehnică, aceste zone fiind ulterior acoperite cu KÖSTER KBE Liquid Film. Pe zonele verticale, marginea superioară este fixată mecanic şi de asemenea aceste elemente de fixare sunt acoperite cu KÖSTER KBE Liquid Film. La temperaturile de până la –10 °C se utilizează KÖSTER KSK AW 15 în loc de KÖSTER KSK SY 15. În acest caz, marginile suprapuse, detaliile colţurilor şi elementele de fixare mecanice sunt acoperite cu Pasta bituminoasă KÖSTER BS 1.

Înainte de acoperirea sau îngroparea la exterior, izolaţia trebuie protejată împotriva daunelor mecanice prin acoperirea cu KÖSTER SD Folie de Protecţie şi Drenaj.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Hidroizolarea pe exteriorul subsolurilor cu membrane termoplastice

1 Membrana hidroizolanta
KÖSTER ECB 1.5 U S
KÖSTER ECB 2.0 U S

Hidroizolarea pe exteriorul subsolurilor cu membrane termoplastice

Hidroizolarea exterioară a subsolului cu Injecţii Cortină

Hidroizolarea exterioară a pivniţei din interiorul clădirii? În cazul renovării, nu este întotdeauna posibilă expunerea pereţilor exteriori prin excavare. De exemplu, zona care trebuie excavată este construită, traficul împiedică excavarea sau costul economic de excavare este prea ridicat. În acest caz, prima oară vă ve-ţi gandi la o impermeabilizare interioară a subsolului (latura negativă), dar în unele cazuri, cum ar fi clădirile istorice sau clădirile cu cerinţe arhitecturale speciale, acest lucru nu poate fi de dorit.

În aceste cazuri este posibilă o injectare “cortină” cu KÖSTER Injection Gel G4. Răşina este injectată prin perete din interior spre exterior. Răşina reacţionează cu apa şi se omogenizează, rezultând o membrană impermeabilă elastic solidă. Injectarea se face cu o pompă specială bicomponentă - KÖSTER Acrylic Gel Pump şi lancia de distribuţie patentată KÖSTER. Materialul de injecţie este dispersat pe exteriorul peretelui şi într-un timp scurt reacţionează formând un strat impermeabil. O metodă alternativă este injectarea de KÖSTER Injection Gel G4 în elementele cladirii. Această aşa-numită “zonă de injectare” este posibilă în părţile poroase şi goale ale clădirii. În acest caz, Gelul KÖSTER Injection Gel G4 de asemenea reacţionează cu orice apă prezentă, formând o impermeabilizare rezistentă şi elastică.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Impermeabilizarea sub placa de fundare/radier

Un sistem complet de impermeabilizare în construcţiile noi include şi hidroizolarea radierului/ plăcii de fundare. Comparativ cu aplicarea pe partea de sus a radierului, instalarea stratului impermeabil sub placa de fundare, o păstrează pe aceasta uscată şi betonul oferă o izolare termică mai bună.

În primul rând, o amorsă cum ar fi KÖSTER Polysil TG 500 va fi aplicată pe substratul curat, portant şi solid. KÖSTER Polysil TG 500 este o amorsă standard, care blochează sărurile minerale existente în substrat, îl întăreşte şi oferă o aderenţă mai bună între hidroizolatie şi stratul suport.

Stratul principal de hidroizolatie se face din KÖSTER Deuxan 2C care se aplică în două straturi şi Fibra de Sticlă KÖSTER, înglobată în primul strat încă proaspăt. În general se recomandă încorporarea Fibrei de Sticlă KÖSTER între straturi, deoarece oferă un control facil al grosimii stratului şi absoarbe forţele create de mişcările clădirii.

Înaintea turnării radierului/plăcii de fundare, folia PE este instalată în două straturi pentru a acţiona ca un strat de alunecare între materialele hidroizolante şi beton. Stratul hidroizolant trebuie protejat, de exemplu, printr-un strat de beton nearmat. Hidroizolaţia verticală este conectată la stratul lateral hidroizolant sub radier. Se va face o scafă din KÖSTER Deuxan 2C în zona de contact sau va fi folosit “KÖSTER KSK Triangular Ribbon”.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Impermeabilizarea capetelor de stalpi/piloţi

1 Reprofilarea
KÖSTER Repair Mortar R4 - Mortar reparații R4
2 Hidroizolarea capetelor piloţilor
KÖSTER NB 1 Grey - NB 1 Gri
5 Strat hidroizolator
KÖSTER Deuxan 2C - Deuxan bicomponent
KÖSTER NB 4000
6 Armatură/Ţesătură înglobată
KÖSTER Glass Fiber Mesh - Ţesătură fibră de sticlă
8 Straturi glisante

Avariile în clădirile existente sunt adesea cauzate de infiltraţiile pe lângă piloţi la fundaţiile pe piloţi. Apa poate intra în clădire prin intermediul rosturilor de construcţie sau îşi face drum de-a lungul armăturii de oţel. Hidroizolarea capetelor piloţilor trebuie să reziste la sarcinile grele exercitate de întreaga clădire şi are nevoie de o conectare uşoară la hidroizolaţia clădirii.

La început, toate materialele şi substanţele neaderente de pe suprafaţa capetelor piloţilor/stâlpilor trebuie îndepărtate. După aceea, suprafaţa trebuie nivelată şi reprofilată cu KÖSTER-Mortar de Reparaţie. Această reprofilare, de asemenea, trebuie să includă instalarea unui filet adiacent la capătul stâlpului. KÖSTER NB 1 Gri este folosit la impermeabilizarea capătului pilonului.

Impermeabilizarea pe partea superioară a stratului de legătură este realizată cu KÖSTER Deuxan 2C. Încorporaţi plasa de fibră de sticlă KÖSTER în primul strat proaspăt. Înainte de turnarea betonului pentru planşeu, un strat alunecos constând din două straturi de folie obişnuită PE, este aplicat între hidroizolatie şi beton. Protejaţi stratul de hidroizolatie împotriva deteriorării mecanice atunci când continuaţi cu aplicaţia.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

 

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America