Infiltraţiile în zidărie pe o perioadă mai lungă de timp pot duce la daune considerabile. Aceste daune sunt indicate de eflorescenţa de săruri minerale, exfolierea tencuielii, umezirea tapetului şi formarea de mucegai care poate fi dăunător. KÖSTER - bariere orizontale, opreşte infiltrarea apei în construcţii noi şi clădiri existente, pentru a proteja substanţa valoroasă a clădirii.

Arată referinţe

Bariere orizontale injectate fără presiune

Ascensiunea umezelii în capilaritate este printre cele mai frecvente cauze a deteriorării zidurilor de cărămidă. Aceste daune sunt clar indicate de exfolierea tencuielii, deteriorarea rosturilor şi a cărămizilor şi de asemenea prin eflorescenţe de săruri şi creşterea algelor. Stricăciunile cauzate de migrarea umezelii (infiltraţii) pot fi evitate prin instalarea unei bariere orizontale.

Cel mai simplu şi mai eficient sistem KÖSTER de instalare a unei bariere orizontale în pereţii deja construiţi este Sistemul KÖSTER de absorbţie în unghi cu materialul KÖSTER Crisin®76. KÖSTER Crisin®76 este o raşină fină foarte fluidă, care pătrunde în cele mai mici capilarităţi ale materialului clădirii, opreşte definitiv acţiunea capilarităţii şi are efect de hidrofobizare.

Se forează găuri distanţate regulat în funcţie de grosimea peretelui. Răşina KÖSTER Crisin®76 se injectează fără presiune în zid cu ajutorul sistemului KÖSTER Unghi de Absorbţie şi KÖSTER Tijă pentru capilaritate care acţionează ca un fitil. Sistemul de injecţie fără presiune foloseşte aceeaşi acţiune a capilarităţii care este cauza ridicării umidităţii. Astfel, ascensiunea umezelii, este stopată cu ajutorul uneia din cauzele sale. Marele avantaj al KÖSTER Tijă capilară este că nu iroseşte material în crăpături şi goluri. Se v-a elibera material numai acolo unde tija atinge peretele forajelor.

În unele cazuri, cum ar fi pereţii mai puţin umezi, sigilantul lichid KÖSTER Mautrol poate fi, de asemenea aplicat. Înainte de aplicare, trebuie efectuată o analiză a conţinutului de umiditate şi săruri.

În cazurile în care infiltraţiile cauzează stricăciuni, tencuiala veche trebuie să fie îndepărtată de pe perete. După instalarea barierei orizontale, este necesară aplicarea unui Mortar de Restaurare KÖSTER. Mortarul de Restaurare (macroporos) KÖSTER permite zidariei să se usuce fără a se deteriora. Mortarele de restaurare KÖSTER sunt deschise la difuzia vaporilor de apă şi sunt hidrofobe. Sărurile minerale rămase în perete sunt absorbite de Mortarul de Restaurare KÖSTER, astfel încât sărurile nu vor înflori pe suprafaţă, şi nu vor produce daune tencuielii, respectiv vopselei.

Mortarele de Reparaţie KÖSTER sunt disponibile în diferite variante (gri, albă, rapidă şi uşoară). Mortarul alb de Restaurare 2 KÖSTER este adesea folosit la clădirile mai vechi, fără o vopsire ulterioară. Masa fină de şpaclu KÖSTER creează o suprafaţă foarte netedă şi poate fi aplicată atunci când se doreşte atingerea unui înalt grad de finisare. Mortarul de reparaţie KÖSTER poate fi vopsit numai cu vopsea deschisă la difuzia vaporilor de apă, cum ar fi Vopsea albă Siliconată KÖSTER sau KÖSTER MF1.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Bariere orizontale injectate cu presiune pentru zidăria fără spaţii goale

Rapid şi eficient: Instalarea unei bariere orizontale prin injectarea cu presiune. Când există siguranţa că peretele este lipsit de crăpături sau găuri, este posibilă instalarea barierei orizontale contra ascensiunii în capilaritate a umezelii cu un sistem de injectare sub presiune. Crăpăturile şi golurile care devin evidente în timpul procesului de forare, pot fi umplute cu Suspensie de foraj KÖSTER. După umplere, găurile sunt re-forate.

Lichidele de injecţie adecvate pentru acest tip de aplicaţie sunt KÖSTER Mautrol® 2C şi KÖSTER Mautrol®Flex 2C. Materialele bicomponente au un timp de aplicare mai scurt, ducând la o blocare mai rapidă a capilarelor.

În cazurile în care sunt cauzate stricăciuni de ascensiunea umidităţii, vechea tencuială trebuie îndepărtată de pe perete. După instalarea unei bariere orizontale, este necesară aplicarea Tencuielii de restaurare (macroporoasă) KÖSTER. KÖSTER Tencuială de Restaurare permite zidăriei să se usuce fără a se deteriora. Tencuiala de Restaurare KÖSTER este deschisă la difuzia vaporilor de apă şi este hidrofobă. Sărurile minerale rămase în perete sunt absorbite de tencuiala KÖSTER, astfel încât sărurile nu vor înflori la suprafaţă şi nu vor produce pagube tencuielii, respectiv vopselei.

Tencuiala de Restaurare KÖSTER este disponibilă în diferite variante (gri, albă, rapidă şi uşoară). Mortarul alb de Reparaţie 2 KÖSTER este adesea folosit la clădirile mai vechi, fără o vopsire ulterioară. KÖSTER Masă fină de şpaclu creează o suprafaţă foarte netedă şi poate fi aplicat atunci când se doreşte atingerea anumitor obiective arhitecturale. Tencuiala de reparaţie KÖSTER poate fi vopsită numai cu vopsea deschisă la difuzia vaporilor de apă, cum ar fi Vopseaua albă siliconică KÖSTER sau KÖSTER MF1.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

 

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America