Fisurile în structura de rezistenţă a clădirii reprezintă puncte slabe din punct de vedere structural. În plus, apa care penetrează poate provoca stricăciuni şi poate reduce timpul de folosire şi durata de viaţă a clădirii. Este necesară o etanşeizare elastică sau rigidă a fisurii. Pentru a realiza acest lucru, fisura va fi umplută prin injectare cu presiune pe întreaga lungime, cu răşină poliuretanică de injecţie. Răşinile de injecţie aplicate pot fi folosite şi în mediile cu apă potabilă.

Arată referinţe

Injectarea cu presiune a crăpăturilor uscate sau umede

Injectarea cu presiune a crăpăturilor uscate sau umede

Fisurile umede sau uscate sunt sigilate permanent cu materiale de injecţie KÖSTER. KÖSTER KB-Pur 2 IN 1 este materialul standard pentru impermeabilizarea fisurilor. Materialul formează o spumă când ajunge în contact cu apa şi o opreşte reacţionând cu ea sau înlocuind-o. O a doua injecţie utilizând acelaşi material, hidroizolează permanent şi elastic fisurile.

KÖSTER KB-Pur IN 3 este folosit la repararea structurală a elementelor fisurate sau deteriorate ale clădirilor. KÖSTER KB-Pur IN 5 este o răşină poliuretanică de injecţie cu o vâscozitate foarte redusă, cu un timp de lucrabilitate foarte mare. Este adecvată, în special, pentru injectarea în crăpături foarte mici şi fine.

KÖSTER Micro Grout 1C este un material mineral de injecţie ideal pentru a umple golurile şi fisurile cu deschidere medie. Materialul are proprietăţi de aderenţă excelente chiar şi pe suporturile umede. De asemenea, acesta dispune după uscare de o rezistenţă la compresiune foarte mare.

Toate răşinile de injecţie KÖSTER sunt injectate în fisură cu Pompa de injecţie KÖSTER 1C prin ştuţuri cu valvă pentru injecţie, numite “packere”. În functie de aplicaţie, sunt disponibile diverse tipuri de “packere”. KÖSTER Packere de impact “12” se instalează rapid şi sunt recomandate pentru presiunile joase către medii.

Packerele KÖSTER şi Superpackerele KÖSTER sunt utilizate pentru toate aplicaţiile, de la presiune joasă până la presiune înaltă.

Packerele de o zi KÖSTER au o valvă suplimentară, astfel încât partea de sus a packer-ului poate fi îndepărtată imediat după injectare şi gaura matată. Gaura rămâne etanşă.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Injectarea cu presiune a fisurilor cu flux de apă

În cazul curgerii active de apă printr-o fisură, este aplicat un amestec de KÖSTER KB-Pur IN 1 (o răşină ce spumează rapid la contactul cu apa) cu KÖSTER KB-Pur IN 2 (folosit pentru sigilarea permanentă a crăpăturii).

KÖSTER KB-Pur IN 7 este, de asemenea o răşină de injecţie ce spumează foarte rapid, care creează un sigilant elastic permanent. KÖSTER KB-Pur IN 7 trebuie să ia contact cu apa pentru a rezulta spuma şi pentru a se întării.

Toate răşinile de injecţie KÖSTER sunt puse în operă cu ajutorul pompei de injecţie 1C KÖSTER cu ajutorul packerelor. În funcţie de aplicaţie, sunt disponibile diferite tipuri de packere.

KÖSTER Packerele de impact “12” se instalează rapid şi sunt recomandate pentru presiunile joase către medii.

Packerele KÖSTER şi Superpackerele KÖSTER sunt utilizate pentru toate aplicaţiile, de la presiune joasă până la presiune înaltă.

Packerele de o zi KÖSTER au o valvă suplimentară, astfel încât partea de sus a packer-ului poate fi îndepărtată imediat după injectare şi gaura matată. Gaura rămâne etanşă.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Hidroizolarea rosturilor de construcţie in joncţiunea podea/perete

Pentru hidroizolarea ulterioară a îmbinării podeaperete, găurile trebuie făcute traversând îmbinarea. Găurile vor fi forate aproximativ în mijlocul rostului de construcţie.

Pentru această aplicaţie, sunt folosite KÖSTER Superpackere sau KÖSTER Packere de o Zi. Injectarea este realizată cu KÖSTER Pompa de Injecţie 1C.

Pentru aceasta, se poate folosi KÖSTER KB-Pur IN 5, care este o răşină poliuretanică de injecţie cu o vâscozitate foarte redusă şi cu un timp de lucrabilitate foarte mare. Aceasta va trece prin cele mai mici şi mai fine fisuri de-a lungul rostului de construcţie.

În cazul debitului mare de apă, sau atunci când nu se ştie dacă crăpătura este udă sau uscată, se injectează KÖSTER KB-Pur 2 IN 1. Se injectează de 2 ori la un interval de 10-20 minute pentru a se asigura că rostul este sigilat permanent şi elastic.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Injectarea rosturilor de construcţie printr-un furtun de injecţie

1 Furtun injecţie

2 Răşină de injecţie
KÖSTER IN 5 - Răşină poliuretanică elastică pentru injecţii

Rosturile de construcţie, în special cele de la îmbinarea perete/podea, când sunt realizate sub nivelul solului, au nevoie de o atenţie deosebită în ceea ce priveşte hidroizolarea. Defectele din această zonă nu sunt neobişnuite. Înaintea turnării betonului pentru construcţia pereţilor, furtunul de injecţie este introdus în rosturile de construcţie. Furtunurile de injecţie sunt perforate sau le sunt făcute nişte fante. După ce betonul s-a întărit o răşina elastică pentru întărire este injectată în furtunul de injecţie. Rostul este acum permanent sigilat elastic şi hidroizolat.

Pentru aplicaţiile la care se foloseşte KÖSTER furtunul de injecţie se va alege produsul KÖSTER KB-Pur IN 5. Acesta are vâscozitate foarte redusă şi un timp de lucrabilitate foarte mare. Aceste două aspecte sunt foarte importante pentru aplicare deoarece produsul are timp suficient să pătrundă în cele mai mici şi mai fine spaţii fără să înceapă reacţia în timpul injectării.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

 

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America