Rosturile de dilatare sunt prevăzute cu rolul de a prelua deformările temporare rezultate din dilatarea elementelor unei construcţii. Etanşarea corectă a rosturilor trebuie să fie o soluţie elastică ce îşi păstrează forma, rezistentă la UV. Acest lucru permite mişcarea elementelor construcţiei fără ca acestea să sufere avarii.

Arată referinţe

Etanşarea elastică a rosturilor de construcţie şi dilatare pe suprafeţe minerale şi metalice

Rosturile de construcţie sunt expuse mişcărilor din cauze termice sau de altă natură. Pentru a hidriozola permanent rosturile de construcţie este necesar un material elastic. KÖSTER Joint Sealant FS este demonstrat un etanşant de rosturi; este rezistent la solicitările mecanice, radiaţiile UV şi îmbătrânire. KÖSTER Joint Sealant FS este de asemenea rezistent la agresiunea produselor chimice.

Important pentru hidroizolarea permanentă a rosturilor de construcţie este nu numai să se aplice un material durabil, ci de asemenea să adere permanent la pereţii rostului. Suprafaţa trebuie să fie portantă, curată şi uscată, precum şi curăţată de materialele neaderente. Suprafaţa este amorsată cu KÖSTER FS Amorsă.

O absorbţie optimă a tensiunii este garantată atunci când sigilantul pentru rosturi FS KÖSTER a aderat etanş la ambii pereţi ai rostului. Acesta permite materialului să se extindă de-a lungul rostului de construcţie. Pentru a separa sigilantul de rosturi de baza rostului se instalează un cordon obişnuit PE (polietilenă)-rotund, înaintea aplicării materialului. Pentru a evita avariile provocate de tensiuni, sigilantul pentru rosturi este aplicat în diferite grosimi în funcţie de mărimea rostului. Proporţia sigilantului aplicat ar trebui să fie de la 1:1 până la 1:2 (de la înălţime până la laţimea rostului).

Pentru aplicarea în construcţii de beton agricole este folosit KÖSTER PU-Joint Sealant.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Etanşarea elastică a rosturilor de dilatare şi alte rosturi mobile

Rosturile constructive mai mari de 35 mm sunt hidroizolate cu KÖSTER Joint Tape 20 (lăţime 20 cm) sau cu KÖSTER Joint Tape 30 (lăţime 30 cm).

Adezivul KÖSTER KB-Pox este aplicat pe suprafaţa portantă şi pregătită. KÖSTER Joint Tape se fixează pe ambele laturi ale rostului cu primul strat de adeziv. Dupa aceea, banda pentru rosturi este încorporată într-un al doilea strat de Adeziv KÖSTER KB-Pox. KÖSTER KB-Pox Adhesive are o aderenţă excelentă la beton şi la KÖSTER Joint Tape. Benzile pentru rosturi de la KÖSTER sunt elastice şi rezistente la rupere.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Etansarea Rosturilor la Constructia Tunelurilor

Injectarea rosturilor de expansiune

Pentru injectarea rosturilor de expansiune (prezentata aici intr-un tavan subteran de garaj deasupra unui fascicul de sustinere), de obicei sunt suficienti un numar mic de packere pentru injectie. Plasarea acestor packere se calculeaza astfel incat sa nu se patrunda puntile de apa existente. Acest lucru este deosebit de important pentru benzi joase interne sau externe existente, precum si pentru benzi joase de podea / podea.

In cazul rosturilor de dilatare deasupra capului (articulatii de dilatare), gaurile ar trebui sa fie perfect forate in treimea superioara a rostului. In cazul rosturilor de dilatare a pardoselilor / podelelor, gaurile forate ar trebui sa fie perforate in mod ideal in treimea inferioara a rostului.

KÖSTER Superpacker sunt introduse in gaurile forate. La rosturile de deasupra capului, poate fi necesara o bariera de ciment, cum ar fi bariera de injectie KÖSTER, pentru a sigila rostul inainte de injectare. De exemplu, prin instalarea unei benzi, asa cum se vede in graficul de mai sus, unde se intalnesc fasciculul suport si plafonul. In plus, in anumite cazuri poate fi recomandata o preinjectare cu KÖSTER Injection Gel S4 foarte rapid. Trebuie folosit doar material suficient pentru a etansa orice zona potentiala de iesire.

Gelul de injectare KÖSTER J4 este un gel special conceput pentru injectarea de rosturi cu aderenta foarte mare la margini si o tendinta redusa de uscare in contact cu aerul in miscare, cum ar fi vantul.

Injectarea rosturilor reprezinta o metoda destul de rapida si un mod minim invaziv de a repara hidroizolarea. Prin injectarea rosturilor nu este necesara excavarea garajelor subterane sau a altor componente ale cladirii subterane. Mai mult decat atat, in majoritatea cazurilor este suficient un numar redus de packere, efortul depus pentru forare este redus si timpul este economisit.

Respectati intotdeauna informatiile din Fisa Tehnica respectiva.

Hidroizolarea penetrarilor de cabluri si tevi

1 Penetrare

2 Sustinere

3 Hidroizolare
KÖSTER KB-Flex 200 Pasta de Etansare
4 Strat de protectie
KÖSTER KB-Fix 5

Penetrarile de cabluri si tevi, cum ar fi cablurile electrice, tevi de apa si cablurile de date, trebuie sa fie impermeabile permanent si securizat impotriva apei penetrabile. De obicei, se folosesc mortare rigide sau spume care îimpiedică instalarea altor cabluri.

Utilizarea KÖSTER KB-Flex 200, un material din plastic permanent, este o modalitate robusta si usoara de hidroizolare a penetrarilor, permitand in acelasi timp instalarea unor cabluri ulterioare. Materialul permite miscarile cablului, nu se rupe si este rezistent permanent impotriva substantelor uzuale gasite in sol si in apele subterane.

Inainte de a aplica materialul, substratul trebuie sa fie curat si fara particule libere. Substratul poate fi uscat, ud sau umed. In cazurile de apa sub presiune, se instaleaza un suport in penetrare la o adancime corespunzatoare adancimii de instalare (1,5: 1 / Lungime x Grosime) utilizand o spuma PU comuna. Este important sa va asigurati ca toate golurile sunt umplute in timpul instalarii. In cele din urma, materialul de etansare este incastrat aproximativ la 1 cm de suprafata peretelui, ca protectie impotriva deteriorarii mecanice si pentru a asigura pozitia cablurilor.

KÖSTER KB-Flex 200 are o aderenta buna la toate materialele de constructie utilizate in mod obisnuit, cum ar fi betonul, zidarie, mortar, tencuieli, caramizi si toate celelalte materiale de constructie minerala, precum si ceramica, PVC, polietilena si polipropilena. Nu este necasar amorsa.

Respectati intotdeauna informatiile din Fisa Tehnica respectiva.

 

 

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America