Din cauza poziţionării, acoperişurile sunt expuse la solicitările temperaturilor extreme şi ale intemperiilor. Acestea au drept consecinţă apariţia crăpăturilor cauzate de tensiunile exercitate în stratul de hidroizolaţie. Este necesară o hidroizolaţie ce oferă siguranţă retroactiv. Este vital să se folosească produse care sunt caracterizate prin elasticitate considerabilă şi rezistenţă ridicată la UV.

Arată referinţe

Hidroizolarea acoperisurilor cu membrane fixate mecanic

Cea mai uzuala metoda de fixare a membranelor TPO este cea mecanica. Membrana este ancorata mecanic de structura acoperisului ce poate fi realizata din lemn, panouri din tabla cutata, panouri tip sandwich cutate sau o placa din beton. Membrana este fixata in general prin termo-izolatie, ceea ce necesita sisteme speciale de prindere. Petrecerea fasiilor de membrana previne infiltratiile de apa. Datorita compatibilitatii absolute cu o gama variata de materiale precum bitumul, membranele TPO Koster pot fi folosite in lucrari de renovare a sistemelor vechi de hidroizolatii. De exmplu membrana TPO Koster, poate fi fixata direct de structura fara a fi nevoie sa indepartati vechile sisteme de hidroizolare, atat timp cat acestea sunt intacte structural si din punct de vedere structural nu sunt indicatii contrare. Fixarea mecanica permite o instalare rapida si prezinta o mare rezistenta la incarcarile generate de vant fara a fi necesara o supraincarcare ulterioara a sistemului de hidroizolare. Totodata, structura acoperisului nu va trebui sa suporte incarcari aditionale. Mai mult, ancorarea mecanica va garanteaza ca membrana nu va aluneca chiar si pe acoperisurile inclinate. 
Fixarea mecanica face posibila instalarea unui acoperis verde pe un suport inclinat. 

Hidroizolarea teraselor cu membrane lipite

Lipirea integrală pe stratul suport oferă avantajul de reducere a timpului de instalare. Membrana Koster TPO pentru lipit are inglobată pe spate o țesatură specială ce face să crească aderența adezivului poliuretanic Koster pentru membrane. Rezultatul va fi o putere mare de lipire si creerea unei aderente perfecte pe stratul suport. Este important ca substratul sa nu fie friabil si sa aibă o rezistență la smulgere cât mai mare. La nevoie se poate aplica o amorsa specială pentru creșterea rezistenței la smulgere a stratului suport. Calcularea încărcării la vânt trebuie făcută înainte de instalarea membranei cu scopul de a determina cantitatea de adeziv poliuretanic Koster necesar si modalitatea de dispunere a membranei.Adezivul poliuretanic Koster pentru membrane se aplică in linii paralele pe stratul suport, membrana TPO Koster cu tesatura inglobata pe spate este derulata și presată ferm pe stratul suport cu ajutorul unei role manuale din cauciuc. Aceasta permite adezivului să se distribuie uniform ceea ce ajută la o lipire optimă a membranei. La distribuirea adezivului trebuie acordată o atenție deosebită ca acesta sa nu contamineze zona sudabilă a membranei.

 

Hidroizolarea Teraselor cu Membrane Neancorate - Lestate (ex. Terase Verzi)

1 Strat suport

2 Bariera de vapori
KÖSTER Vapor Barrier FR - Barieră de vapori FR
3 Izolatie

4 Membrana KÖSTER TPO
KÖSTER ECB 2.0
KÖSTER TPO 1.5
KÖSTER TPO 1.8
KÖSTER TPO 2.0
KÖSTER TPO Pro 1.5
5 Strat de protectie

6 Sistem cu balast

O modalitate rapida si sigura de instalare a mambranelor TPO este prin lestarea lor cu pietris. Materialul de lestare poate fi pietris,pavele sau terase verzi. Materialul de lestare protejeaza membrana contra incarcaturilor date de vant, si poate fi dispus intr-o multitudine de stiluri arhitecturale. Un avantaj in plus al acestei metode de instalare este acela ca membrana nu necesita fixarea mecanica pe stratul suport. Datorita greutatii materialului de lestare vor trebui luate in calcul valori mai mari de incarcare a placii din beton

Hidroizolație acoperișuri cu membrane TPO autoadezive

Stratul autoadeziv garanteaza o aderenta imediata de lunga durata si confera o protectie maxima impotriva efectului de suctiune generat de vant. Sudarea sigura si facila a zonelor petrectute cu aer fierbinte completeaza avantajele la instalarea Sistemului de hidroizolare a teraselor si acoperisurilor intr-un singur strat Koster TPO SK ( FR ). Cu greu orice alt material poate fi la fel de potrivit pentru hidroizolarea acoperirilor ca membranete din termoplastic polyolefin ( TPO ).
Membranele de acoperis Koster TPO SK ( FR ) sunt rezistente la rafale de vant, stabile UV  si au flexibilitate pana la -50 °C. In plus, tesatura de fibra de sticla confera membranei o inalta stabilitate.
Membranele pentru acoperisuri Koster TPO SK ( FR ) nu contin plastifianti si sunt compatibile cu toate tipurile de membrane.
Membranele Koster TPO SK ( FR ) sunt clasificate ca Broof (+1 ) si intrunesc cererile neccesare pentru "hard roof" ( acoperisuri tari ) in acord cu DIN 4102-7. Mai mult membranele pentru acoperis Koster TPO SK ( FR ) sunt indicate pentru instalarea direct peste termoizolatii cu polistiren. 

Hidroizolarea acoperisurilor cu membrane libere pe acoperisuri verzi

1 Substructura

2 Bariera de vapori
KÖSTER Vapor Barrier FR - Barieră de vapori FR
3 Izolatie

4 Membrana KÖSTER TPO
KÖSTER TPO 1.8
KÖSTER TPO 2.0
5 Strat de protectie

7 Strat de protectie

8 Sol/Verde/Amenajat

Hidroizolarea acoperisurilor cu membrane libere pe acoperisuri verzi

Hidroizolarea acoperişului cu membrane hidroizolante auto-adezive, aplicate la rece

Acoperişurile mici de pe clădirile non-rezidenţiale pot fi hidroizolate rapid şi uşor cu ajutorul membranelor sigilante auto-adezive aplicate la rece KÖSTER KSK Alu Strong. Stratul suport, curat şi uscat este amorsat cu KÖSTER KBE Liquid Film.

KÖSTER KSK Alu se aplică pe suprafaţa uscată şi amorsată a acoperişului. Membranele se suprapun min. 10 cm pe fiecare parte. Îmbinările, penetrările şi suprapunerile sunt sigilate cu pelicula lichidă KÖSTER KBE Liquid Film.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

 

 

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America