Protecţia anticorozivă a betonului

Protecţia betonului împotriva coroziunii se face de obicei cu sistemul KÖSTER Bridge Coat şi KÖSTER PS Flex, aplicat cu pensula sau rola. Sistemul închide fisurile.

Alternativ:
În cazul în care suprafaţa vine în contact neînsemnat cu acizi, dacă nu e necesară închiderea fisurilor, acoperirea poate fi efectuată doar cu două straturi de KÖSTER Bridge Coat.

În cazul contactului cu acizi extrem de agresivi (de exemplu, când se coboară sub punctul de rouă al acidului) acoperirea va fi făcută cu două straturi de KÖSTER VE. În plus, KÖSTER VE este potrivit la acoperirea muchiilor, găurilor şi zgârieturilor înaintea aplicării KÖSTER Bridge Coat.

Suprafaţa este pregatită prin sablare cu nisip, şlefuire sau sablare cu bile până când rezultă un strat-suport solid şi stabil pentru acoperirea ulterioară.

Pentru reprofilarea şi înlocuirea betonului se foloseşte mortarul de reparaţii KÖSTER Repair Mortar NC. Se poate aplica cu mistria/fierul de glet sau mecanizat. Mortarul se aplică pe suprafaţa pregătită, portantă, curăţată de materialele neaderente. Armătura va fi curăţată, iar KÖSTER Z1/Z2 va fi aplicat ca protecţie împotriva coroziunii şi amorsă.

Suprafeţele rugoase şi puternic absorbante sunt pregătite cu KÖSTER NB 1 “rapid”.

Întotdeauna urmaţi specificaţiile din Fişa Tehnică.

Deoarece aplicarea protecţiei împotriva coroziunii necesiă experienţă şi trebuie analizată de la caz la caz, vă rugăm să contactaţi consultanţii noştri tehnici. Aceştia vor fi bucuroşi să vă răspundă la întrebări.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America